27.4.10

Η «Πρόοδος» της Ανθρωπότητας, πληγώνει, προφανώς επικίνδυνα, εκτός των άλλων/το περιβάλλον. Ταυτόχρονα μας προσφέρει οικολογικότερα ψυγεία, οικολογικότερα κλιματιστικά, αυτοκίνητα και λοιπά. Κι εμείς νιώθουμε φίλοι με το περιβάλλον προτιμώντας εκ (και υπερ) δικής μας τάξεως, αυτά. Όταν η «Πρόοδος» προσπαθεί (;) να μας σώσει απ’ τον γκρεμό που η ίδια ορίζει, αναρωτιέσαι: γιατί τόση καούρα με την υγεία του πλανήτη; Και αργότερα: κόντρα σε ποιόν ιό, ω Καπιταλισμέ...!..;

9 σχόλια:

Χ2 είπε...

Κοιτάξτε και οι δύο γιατί έχει γίνει μια μεγάλη παρανόηση: ο καπιταλισμός, το λέει η Ρόζα Λούξεμπουργκ και το τραγουδάει η Ρόζα Εσκενάζι, δεν είναι το σύστημα που προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία, αλλά το σύστημα που θεμελιώνεται στην εκμετάλλευση της ξένης ιδιοκτησίας.

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Θέλω να πω οτί πρακτικά, κρατάει και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Χ2 είπε...

Ρε φίλε, συγνώμη δηλαδή, αλλά εμείς θα πούμε τι θέλεις να πεις, οι αναγνώστες σου:) (καπιταλιστική ανάλυση ιστολογίου λέγεται)

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Θέλω να πω ρε παιδί μου οτί...:)

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Να σου πω, έχεις πρόσκληση για το ιστολόγιο του Δέμωνα; Μπορείς να με βάλεις μέσα; Σαν κηδεμόνας μωρε...:) Αμάν μ' αυτά τα πριβέ πάρτυ. Πόυ ΄ν΄ τον να του τα πω...;

Χ2 είπε...

Αυτό το "οτί" μπορείς να μου πεις τι σημαίνει;:)

Χ2 είπε...

Τι; Το έκλεισε κι ο Δαίμωνας; Ούτε στην κόλαση δεν μπορούμε να μπούμε απρόσκλητοι πλέον; Κάτσε θα του στείλω μέηλ, αλλά όχι αμέσως, γιατί πρέπει να φύγω.

Χ2 είπε...

Τελευταίο: βρήκα το "με Φλος Ρουαγιάλ" του Γαϊτάνου. Μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στην Καβάλα του 1950. Να το στείλω;

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Αν και η Καβάλα του 1950 έχει πεθάνει, (μην το πεις του Γαϊτάνου και στεναχωρηθεί), στείλτο, θα το δώσουμε στους κληρονόμους της.

ΟΙ ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΘΑΊΝΟΥΝ ΠΡΌΩΡΑ.
(Σε αυτό οφείλονται και τα μηδενικά στα σχόλια)