15.3.10

Οσοι τον είδαν τελευταία είδαν έναν διαφορετικό άνθρωπο. Ακόμη και οι σκληροί λυγίζουν και ο Πάμπλο Γκαρσία λύγισε στο άκουσμα της τραγικής είδησης για τον θάνατο της μητέρας του. Ο Ουρουγουανός μέσος έχει καταφέρει μέσα σε 18 μήνες να γίνει σύμβολο στην κερκίδα της Τούμπας, είδωλο των οπαδών, ένας μικρός ήρωας. Μέχρι πέρυσι κυρίως για όσα έκανε εκτός ποδοσφαίρου, φέτος κυρίως για όσα προσφέρει στην ομάδα με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα και εμπειρία του καθώς ο Ουρουγουανός παρουσιάζει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, αποδεικνύοντας ότι μόνο τυχαία δεν φόρεσε τις φανέλες της Ρεάλ και της Μίλαν.
Ο Γκαρσία έφυγε συντετριμμένος για την πατρίδα του την περασμένη Παρασκευή. Από τη Θεσσαλονίκη έφτασε στην κωμόπολη Πάντο της Ουρουγουάης μέσω Αθηνών, Μαδρίτης και Μοντεβιδέο. Είπε το στερνό «αντίο» στην 54χρονη μητέρα του και την Τρίτη επέστρεψε κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδρομή. Την Τετάρτη ήταν στο γήπεδο για προπόνηση.




Η είδηση που προηγήθηκε είναι ήδη ενός μηνός. Το πρώτο του ματς μετά τον θάνατο της μητέρας του ήταν κόντρα στον Πἂναθηνα'ι'κό. Εκεί ο Πάμπλο πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και με νωπές ακόμη τις μνήμες από την πρόσφατη περιπέτειά του, ξέσπασε αμέσως σε κλάμματα κοιτώντας τον ουρανό έξω απ' τα νερά του. Η φωτογραφία με τον Μουσλίμοβιτς να σπεύδει, εν μέσω πανηγυρισμών, προς παρηγοριά σκουπίζοντάς του τα μάτια, είναι ότι πιό συγκινητικό έχω δει φέτος σε αθλητικό επίπεδο.

Έρχομαι στο τώρα. Στο χθες για να ακριβολογούμε. Στα εξωαγωνιστικά του χθεσινού Άρης-ΠΑΟΚ δεν με ενόχλησαν ιδιαίτερα οι τσαμπουκάδες, οι τραμπουκισμοί κλπ. Ανέκαθεν και ως οπαδό και ως αθλητή, με εξιτάριζαν τα ματς που μύριζαν μπαρούτι και οπού οι τσαμπουκάδες ήταν αναμενόμενοι.
Ωστόσο το πανό που σηκώθηκε χθες πίσω από τη μία εστία με περιεχόμενο υβριστικό για την προσφάτως εκκλιπούσα μητέρα του Γκαρσία, αποτελεί χτύπημα κάτω απ' τη ζώνη και προ'ι'όν πολύ κακών πούστηδων.

Από το περιεχόμενο του πανό "έπιασα" φυσικά μόνο το PUTA MADRE. Άν το βρω, θα το αναρτήσω.

5 σχόλια:

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Αν και δεν είδα το πανό, πρέπει να είναι παράφραση του "'Αρης και δεν είμαι καλά" μιας και το "DE PUTA MADRE" είναι ισπανική αργκό και σημαίνει "Είμαι πολύ καλά", μπορεί να είχε και κανα "Νο" απο μπροστά.

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Δεν ξέρω άν είναι και αργκό πάντως στο πανώ ήταν στην κανονική του. Άν ρίξεις μια ματιά στα σάιτ, είχε βγεί από μεσοβδόμαδα το θέμα...

Unknown είπε...

Τα χτυπηματα κατω απ'τη μεση ειναι μεσα στο παιγνιδι της ψωλοψυχολογιας της κερκιδας.Αυτα γινονται.

Καλα το ονομα σας... ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..ακου μπλογκ επιταγων...απαιχτο λεμε.

Καλο βραδυ amigos.

"Don't"

Ανώνυμος είπε...

Δεν είδα τι έγραφε το πανό γιατί ήμουν στην ίδια κερκίδα. Κατέβηκε πάντως με συνοπτικές διαδικασίες απο τους συνδεσμίτες που τις προηγούμενες μέρες είχαν βγάλει ανακοινώσεις περιφρούρησης κλπ. Μη τρελαίνεσαι πάντως για την ψυχολογία των χρυσοπληρωμένων ειδώλων μας. Τα ίδια πιστεύω και για το παιχνίδι του πρώτου γύρου και το πανό για τον Λαμπριάκο. Στα παπάρια τους έχουν γραμμένα και τα μπινελίκια που ακούνε και τα πανό που τους αφορούν. Για το θεαθήναι υπάρχει η αντίδραση, για μας τους εθελοντές μαλάκες. Οχι οτι το μετανιώνω που κλέβω χρόνο απο τη ζωή μου για το τίποτα, το ευχαριστιέμαι αλλά ξέρω και τι μου γίνεται.

Ένας εκ των Δυο! είπε...

Εννοείται οτί τα έχουν γραμμένα στα παπάρια τους τα μπινελίκια και τα πανό που τους αφορούν. Ειδικά πανό σαν κι αυτό που απλά δέιχνουν πόσο βλάκας είναι κάποιος/οι (απ' όπου κι άν προέρχονται, άν θες). Εγώ πάντως σκέφτομαι καμιά φορά τον καημένο τον Άντζα πριν καμιά 3ετία-4ετία στη Λεωφόρο. Σκέψου να σού 'χουν πηδήξει τη γυναίκα και να τό 'χει κάνει σύνθημα όλο το γήπεδο. Άντε γράψ' τους στα παπάρια σου και μείνε ψύχραιμος και πες μου για επαγγελματίες και ακριβοπληρωμένα ειδωλα...

ΟΙ ΑΝΑΓΝΏΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΕΘΑΊΝΟΥΝ ΠΡΌΩΡΑ.
(Σε αυτό οφείλονται και τα μηδενικά στα σχόλια)